»»» Ingyenes szállítás Magyarországon belül! «««

Malinovka

A Malinovka Szolnoki-Szendrődi Judit papírmárkája, melynek különlegességét a természetes anyagok szeretete és a kivitelezés minősége mellett főképp a termékek grafikái adják: Judit vizuális világa egyszerre minimalista, kedves, vicces és vidám – éppen ezért klasszul működik füzeteken, képeslapokon, textileken, vagy akár ideiglenes tetkók formájában is.

Judit 15 éve foglalkozik grafikával és illusztrációval. 2005-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező és design menedzser szakán. A Malinovka egyébként vörösbegyet jelent: a nevet egy gyerekkori barátjától kapta Judit, ezt a becenevet használta levelezésük során. 2013-ban, amikor saját brandjét álmodta meg, a tárgyainak adta át ezt a számára kedves emlékeket hordozó nevet.

A Malinovka tárgyak tervezése és készítése során fontos szempont a környzettudatosság, a hagyományos eljárások használata és az alapanyagok, papírok karakterének hangsúlyozása. A letisztult, egyszerű formai megoldások, az anyagok evidenciális felhasználása biztosítja, hogy a grafikák, minták élhessenek, érvényesülhessenek és szerethető, személyes használati tárgyak szülessenek.

A minták a természet formáira, a minket körülvevő tárgyak személyességére, ismétlődéseire utalnak. A grafikák általában először kézi rajzként, hagyományos technikák használatával születnek meg, majd digitálisan kerülnek véglegesítésre.

A Malinovka márkához szorosan kapcsolódó Bef_jezetl_n című könyv szintén egy nagyon szerehető projekt – Judit grafikái mellé Gál László szövegei társulnak és hoznak létre egy különleges könyvtárgyat, melynek életében az olvasó-rajzoló szerepe is meghatározó, hiszen a grafikák csak egy történet első néhány mondatát mesélik el, a lapok félig üresek, a mese ezerféleképp folytatódhat. A könyvvel lehet játszani, ki lehet színezni, saját érzésekkel, érzelmekkel kiegészíteni. A grafikák, a szövegek szabadon értelmezhetők és alakíthatók, személyes pillanatokkal és megfogalmazásokkal feltölthetők. Kreatív játék színekkel, szavakkal, szerelemmel.

 

A Malinovka színes termékpalettájának legfrissebb újdonságai a TEMPORARY tetkók, melyeket Judit olvasmányélménye, Szabó Magda Ajtó című könyve ihletett - innen a macskaszoba, a tea és a macskanő - nagyon szeretjük ezt a kollekciót és büszkék vagyunk az együttműködésre!

A Malinovka tetkócsomag augusztus elejétől elérhető a Malinovka webshopon és a márka viszonteladóinál!

🐾🐾🐾