»»» Ingyenes szállítás Magyarországon belül! «««

Human Rights Tattoo

Human Rights Tattoo 2018. június 23-án Magyarországra érkezett a Múzeumok Éjszakája keretében! Az esemény kapcsán az Amnesty International Magyarország csapatával közösen hoztuk létre a Human Rights Tattoo ideiglenes tetkó változatát. 


A HUMAN RIGHTS TATTOO (HRT) PROJEKTRŐL
A Human Rights Tattoo egy művészeti projekt, melynek keretében az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 6773 betűje egyenként, betűről-betűre kerül fel tetoválás formájában az emberi jogok elkötelezettjeinek bőrére. Így végül a 6773 résztvevő együtt alkotja majd az emberi jogok élő Nyilatkozatát.A projektet a holland művész, Sander van Bussel indította útjára 2012-ben, mára önkéntesek, tetoválóművészek és szervezetek kiterjedt közösségéről beszélhetünk.

Az Amnesty International Magyarország és az Amnesty International Nederland egyesítette erőit, hogy a Múzeumok Éjszakája programjaként elhozzák ezt a fantasztikus projektet, aminek a népszerű Tyutyu Tattoo ad otthont. A szalon összes művésze egy emberként csatlakozott az eseményhez, így a szupertehetséges tetoválókból biztosan nem lesz hiány! Ahogyan betűből sem: még 3013 kiadó a 6773-ból...

Azoknak pedig, akik még nem töltötték be a 18-at vagy szeretik az emberi jogokat, de nem szeretnének maradandó tetoválást, a TEMPORARY designer tattoos kínál ideiglenes tetoválásokat, a Nyilatkozat első cikkelyéből, Viktoria Hitka egyedi tervezésében. 

Viki saját koncepciója szerint betűi az emberi bőrszínek teljes palettáját megmutatják, így ha ilyet kérsz, lehet, hogy a saját bőröd színe kerül rád, de az is lehet, hogy valaki másé. Minket teljesen lenyűgözött az ötlet, reméljük, nektek is tetszik! HOGYAN VEHETTEK RÉSZT?
Regisztrálni a helyszínen lehet. Érkezéskor mindenki kap egy regisztrációs kártyát a soron következő betűvel. A betű adott, a betűtípus viszont választható, ahogy a tetoválás elhelyezése is. A betűtípust a Human Rights Tattoo betűkatalógusából lehet majd kiválasztani, ezt a helyszínen találjátok meg. Miután a betű elkészült, készül róla egy szuperközeli kép, amit a HRT weboldalán beillesztenek a sorba - a Ti személyes üzenetetekkel. 

DÍJAZÁS - BECSÜLETKASSZA
A tetoválás nincs ingyen, de nem kérünk érte pénzt, mert valljuk, hogy senki sem szorulhat ki az anyagi helyzete miatt. A helyszínen ezért becsületkasszát helyeznek el a szervezők, amibe mindenki annyit dob be, amennyit tud vagy szeretne. Az adományozás természetesen névtelenül történik, a célja, hogy a Human Rights Tattoo a harmadik világ országaiba is eljusson.

Találkozzunk június 23-án a Tyutyu Tattooban!